ключа на 145 е с някакъв код ,с обикновен неможе да се запали колата. А аз имам само 1бр.
Известие
Collapse
No announcement yet.
къде да си направя ключ за алфа 145
Collapse
X
-
Ами, търсиш подходящ ключар - то си пише "автоключове" - влизаш, питаш и си излизаш '' - поне аз така направих
)). Казаха ми, че ще струва между 70 и 120 лева
!!!
Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
-
Re: къде да си направя ключ за алфа 145
Първоначално публикувано от stefan stefanowключа на 145 е с някакъв код ,с обикновен неможе да се запали колата. А аз имам само 1бр.
Само специализиран сервиз. Те си правят поръчка и от Италия получат кодове, за да програмират ключове и за компютъра на твоята кола. После ако имат заготовки на ключове (ако не пак от Италия) ги получават и ги програмират. После закачат компютъра към този на колата ти и го програмират да пали с новия код. Изтриват старите-задължително би трябвало да го направят (може и да ти оставят стария евентуално да можеш и с него да палиш). При ключари не те съветвам да ходиш-правят простотий и може да си скъсаш нервите и да дадеш много пари.
Comment
-
е има и ключари които правят ключовете добре
такива са тези на семинарията и на симеон и ботев
но аз лично бих отишъл във вантотрей и бих си поръчал ключ
защото ключът който идва е същият като оригиналният и си пище на него алфа ромео
докато тези които ги правят ключарите са заготовки и в тях се вкарва допълнително чип с кода, и от далече си личи че ключа е правен
но все пак това зависи и от склонноста ти да се разделиш с малко повечко париИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
Comment
-
А я кажи колко малко повече са тия пари? 'Щото аз си мисля, че няма да са никак малко. Като подхванахме темата, да попитам. При мен се получава следното: като дам контакт, но не запаля колата, изключа от контакт и след това пак подам контакт, "ключето" на таблото остава да свети, но въпреки това колата пали. Т.е. на всеки четен път на вклъчване на контакт, "ключето" остава да свети. С "master key"-а съм (ако това има значение). Та някой има ли идея това от какво се получава. И дали няма да мога да запаля с ключ без код!?Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
тези които ги правят ключарите са заготовки и в тях се вкарва допълнително чип с кода, и от далече си личи че ключа е правен
но все пак това зависи и от склонноста ти да се разделиш с малко повечко пари[/quote]
Добре не знаех, че го правят. Интересно обаче откъде хващат кода на ключа, щото не вярвам да програмират комп. на колата с нов код. И после ако е така к'во става, значи всеки автоапаш може да ги прави-така ли е?
Comment
-
слагат ключа в един уред който чете кода и след това го вкарват в техният чип
все пак става въпрос само за първото поколение фиат кодове
при второто поколение кодове само поръчка през официален дилър
и дори на самите ключове които идват си пише че са резервна част, иначе си изглеждат като оригинални, но този надпис ги издава
за сис
това че караш с мастър ключ не е добре
за това и на второто завъртане ти светва лампата
незнам точно как става, но с мастър ключа се обучават нови ключове и то горе долу в следната последователност
слагаш мастер ключа и завърташ на контакт, след това новият ключ и даваш контакт и накрая пак с мастър ключаИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
Comment
-
Първоначално публикувано от SISИ защо не е добре да се кара с мастер ключа?! Ако е фатално, да ходя по-бързо да си правя друг ключ. ВЪпреки, че точно сега покрай празниците.......ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
Comment
-
Първоначално публикувано от hf hpeПървоначално публикувано от SISИ защо не е добре да се кара с мастер ключа?! Ако е фатално, да ходя по-бързо да си правя друг ключ. ВЪпреки, че точно сега покрай празниците.......
Мастер ключа при първото завъртане отключва Write Protecta на чипа в екуто и по този начин при 2-то поставяне на ключ в контакта кода от ключа се записва в екуто. Това което ти в момента правиш е че при всяко второ вкарване на ключа презаписваш кода в екуто ... докато някой ден ...0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment